Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Jačanje kapaciteta za međunarodnu suradnju 

Otvoren je poziv za sudjelovanje u programu profesionalnog usavršavanja mladih za međunarodnu mobilnost.

Jačanje kapaciteta za međunarodnu suradnju 

Desetomjesečni program "Ready Steady Go!" osmišljen je kao podrška umjetnicima i kulturnim radnicima za identificiranje i podnošenje prijava za financiranje kulturne mobilnosti i druge oblike podrške za međunarodnu suradnju, a uključuje tri online sesije za razvoj kapaciteta, četverodnevnu radionicu u Italiji i četverodnevni završni sastanak u Grčkoj.  Program je razvio Fond Roberto Cimetta (FR) u suradnji s Liv.in.g (IT), Busartom (GR), Al Badilom (TU) i Amunijem (FR).

Poziv je namijenjen umjetnicima i kulturnim profesionalcima iz "udaljenih područja" mediteranskih zemalja, a koji su mlađi od 30 godina i zainteresirani su za razvoj projekata koji uključuju međunarodnu mobilnost. Za umjetnike i kulturne profesionalce iz Hrvatske to podrazumijeva otoke, ruralna područja i gradove s manje od 80.000 stanovnika.

Sudjelovanje u programu je besplatno (organizatori pokrivaju putne troškove i prehranu). Odabrani kandidati obvezuju se na sudjelovanje u svim dionicama programa te u izradi publikacije koja sadrži studije slučaja o mobilnosti na Mediteranu.

Rok za prijavu je 5. siječnja 2024., a prijavni obrazac dostupan je na sljedećoj poveznici.

Detaljne upute o prijavi, kriterijima i ostale informacije o programu dostupne su na mrežnim stranicama Fonda Roberto Cimetta.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type