Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Usvojena Uredba o korisnicima lutrijskih sredstava za 2021.

Vlada Republike Hrvatske usvojila je na svojoj sjednici održanoj 30. prosinca 2020. Uredbu o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda od igara na sreću za 2021. godinu.

Uredba o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda od igara na sreću za 2021. godinu je dana 31. prosinca 2020. objavljena u Narodnim novinama br. NN 148/2020, a stupila je na snagu prvog dana od dana objave u Narodnim novinama.

Na temelju članka 2. stavka 2. Uredbe utvrđena je sljedeća raspodjela dijela prihoda od igara na sreću: 37,46 % onima koji promiču razvoj sporta; 4,14 % onima koji pridonose borbi protiv zlouporabe droga i svih drugih oblika ovisnosti; 10,34 % onima koji se bave socijalnom i humanitarnom djelatnošću; 17,57 % onima koji se bave problemima i zadovoljavanjem potreba osoba s invaliditetom; 3,38 % onima koji se bave tehničkom kulturom; 14,65 % onima koji se bave kulturom; 1,86 % onima koji se bave izvaninstitucionalnom naobrazbom i odgojem djece i mladih; 10,60 % onima koji pridonose razvoju civilnoga društva. U okviru područja kulture Zakladi "Kultura nova" je namijenjeno 17,54 %.

O utrošku sredstava raspoređenih prema ovoj Uredbi sve nadležne institucije izvještavaju Ministarstvo financija. Uredbu možete preuzeti ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type