Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Zaklada u ENCATC-ovom Odboru

Mreža ENCATC izabrala je novi Upravni odbor za razdoblje od 2021. do 2023. godine.

Zaklada u ENCATC-ovom Odboru

Nakon što su članice mreže ENCATC izabrale sedam članova novog saziva Upravnog odbora 26. studenoga 2021., među kojima je u treći mandat imenovana i upraviteljica Zaklade "Kultura nova",  Dea Vidović, slijedom uspješnih mandata u dva prethodna saziva Upravnog odbora od 2017. do 2019. te od 2019. do 2021., novi Upravni odbor mreže ENCATC održao je prvu online sjednicu 30. studenoga 2021. kada su definirane funkcije u odboru za nadolazeće razdoblje od dvije godine.

ENCATC-ov Odbor za novoga je predsjednika izabrao Geralda Lidstonea, direktora Instituta za kreativno i kulturno poduzetništvo, predstavnika Goldsmithsa, sa Sveučilišta u Londonu, dok su za njegove zamjenike izabrani upraviteljica Zaklade Dea Vidović i Richard Maloney sa Sveučilišta New York. Michal Lázňovský s Akademije izvedbenih umjetnosti u Pragu je imenovan rizničarem, a Elena Borin sa Sveučilišta Link Campus u Rimu za tajnicu. Preostali članovi Odbora su Leticia Labaronne sa ZHAW škole menadžmenta i Pravnog centra za upravljanje u umjetnosti u Švicarskoj te Violeta Simjanovska sa Sibelius akademije Sveučilišta umjetnosti u Helsinkiju.

Članovi Odbora sljedeće dvije godine nastavit će se zalagati za izvrsnost u obrazovanju u području kulturnog menadžmenta i kulturne politike, profesionalizaciju kulturnog sektora te pružanje akademskoj, istraživačkoj i stručnoj zajednici jedinstvene platforme za raspravu i razmjenu na europskoj i međunarodnoj razini.

ENCATC predstavlja vodeću europsku mrežu za kulturni menadžment i politiku, sufinanciran je od strane programa Kreativne Europe Europske unije te okuplja više od 100 visokoškolskih ustanova i kulturnih organizacija iz više od 40 zemalja. Zaklada "Kultura nova" je članica mreže od 2015. godine.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type