Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Poziv na radionicu "Razvoj publike"

Zaklada "Kultura nova" objavila je poziv na sudjelovanje u radionici na temu razvoja publike.

Rok: 25. veljače 2019.

Prijave su zatvorene

Na temelju Odluke Upravnog odbora donesene 8. veljače 2019. godine Zaklada "Kultura nova" objavljuje


JAVNI POZIV
na sudjelovanje u radionici "Razvoj publike"


Zaklada "Kultura nova" poziva predstavnike organizacija civilnog društva koje djeluju na području suvremene kulture i umjetnosti u Republici Hrvatskoj da dostave svoje prijave na sudjelovanje u dvodnevnoj radionici "Razvoj publike". Radionica se organizira u okviru programa "Obrazovanje za upravljanje u kulturi", a održat će se u Zagrebu 21. i 22. ožujka 2019. Na radionici se očekuje 60 sudionika. Jezik provođenja radionice je engleski.

Svrha radionice

Svrha radionice je rad na izgradnji kapaciteta organizacija kroz stjecanje znanja i vještina u području razvoja publike koje će sudionici moći primijeniti u svojim organizacijama i tako unaprijediti i produbiti odnose s postojećom publikom te razvijati pristupe prema novoj publici.

Polaznici radionice upoznat će se sa strategijama, metodama i alatima aktivnog uključivanja postojeće i nove publike u kulturne i umjetničke aktivnosti organizacija. Program će obuhvatiti širok raspon tema relevantnih za razvijanje odnosa s publikom od provedbe programa i aktivnosti za ciljane i marginalizirane skupine, korištenja društvenih mreža, marketinških alata i promidžbe za izgradnju i stvaranje održivih odnosa s publikom do praktičnih vježbi osmišljavanja i izrade plana razvoja publike, korištenja specifičnih alata te stvaranja partnerstava s publikom.

Metodologija

Tijekom radionice koristi se participativni i interaktivan pristup (kombinacija teorije i iskustvenoga učenja prilagođenog principima učenja odraslih osoba) te različite tehnike i metode koje uključuju: kvalitetna, kratka i jasna izlaganja, prezentacije studija slučaja, različite simulacije, igre te različite druge grupne i individualne tehnike i metode. Radionica konstantno pruža okruženje za obostranu komunikaciju između trenera i sudionika te razmjenu iskustava i savjeta.

Voditeljica radionice

Radionicu će provesti Donna Walker-Kuhne, direktorica njujorške tvrtke Walker International Communications Group, Inc. specijalizirane za razvoj publike. Tvrtka ima dugogodišnje iskustvo rada u području kulture i umjetnosti, a suradnju je ostvarila s brojnim kulturnim i umjetničkim institucijama i organizacijama diljem svijeta. Donna Walker-Kuhne autorica je knjige "Invitation to the Party: Building Bridges to Arts, Culture and Community".

Tko se može prijaviti?

Na ovaj Javni poziv na sudjelovanje u radionici "Razvoj publike" mogu se prijaviti najviše po dva predstavnika jedne organizacije civilnog društva (udruge ili umjetničke organizacije) koja djeluje u Republici Hrvatskoj na području suvremene kulture i umjetnosti uz uvjet da je organizacija registrirana u Republici Hrvatskoj.

Prilikom odabira sudionika prednost će imati prijavitelji koji su ranije uputili svoju prijavu.

U odabiru sudionika radionice također će se voditi računa o uravnoteženoj regionalnoj zastupljenosti organizacija.

U slučaju velikog interesa Zaklada se ne obavezuje primiti oba predstavnika jedne organizacije.  

Pokrivanje troškova

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a Zaklada će svim sudionicima koji nisu iz Zagreba pokriti putne troškove do i od Zagreba (put i smještaj u dvokrevetnim sobama). Prehrana nije uključena.

Putni troškovi bit će nadoknađeni u punom iznosu za javni prijevoz najnižih tarifa (autobus, brodski prijevoz, vlak). Sudionici prilikom kupnje putnih karata trebaju zatražiti R-1 račun na Zakladu "Kultura nova" (Frankopanska 5/2, Zagreb, OIB 36948235505). Računi za putne karte koji ne glase na Zakladu neće se priznavati. Svi sudionici dužni su u roku od 8 dana od dana završetka radionice, na adresu sjedišta Zaklade (Frankopanska 5/2, Zagreb) dostaviti ispunjen, potpisan i ovjeren Zahtjev za isplatu putnih troškova, putni nalog, njegov obračun i izvještaj s puta te priloge (putne karte i R-1 račune). Troškovi puta će biti nadoknađeni sudionicima radionice nakon primitka navedene dokumentacije. Ako navedena dokumentacija ne bude poslana u propisanom roku i/ili ako predstavnik organizacije ne bude evidentiran na popisu sudionika, Zaklada zadržava pravo ne isplatiti troškove puta.

Ako predstavnik organizacije nije u mogućnosti sudjelovati u edukaciji ili neće koristiti smještaj koji mu je Zaklada "Kultura nova" osigurala, dužan je o tome obavijestiti Zakladu najkasnije 3 radna dana prije početka edukacije. U suprotnom će Zaklada za troškove smještaja teretiti organizaciju.

Prijava

Prijava na radionicu podnosi se isključivo putem ispunjene e-prijavnice na mrežnim stranicama Zaklade "Kultura nova": www.kulturanova.hr

Ispunjenu e-prijavnicu potrebno je do roka za podnošenje prijava pohraniti u elektroničku bazu Zaklade.

Rok za prijavu

Rok za podnošenje prijava je 25. veljače 2019.

Objava rezultata

Zaklada će na službenim mrežnim stranicama objaviti popis organizacija čiji su predstavnici odabrani za sudjelovanje na radionici, kao i popis organizacija koje nisu zadovoljile formalni uvjet i čiji predstavnici nisu odabrani.

Zaklada će na službenim mrežnim stranicama također objaviti i rezervnu listu na kojoj će se nalaziti svi oni kandidati koji zadovoljavaju formalne uvjete ali koji zbog velikog interesa i popune kapaciteta nisu odabrani za sudjelovanje u radionici. U slučaju da netko od odabranih kandidata odustane od sudjelovanja u radionici, na radionicu će biti pozvani kandidati koji se nalaze prvi na rezervnoj listi, a koja će biti kreirana prema redoslijedu zaprimanja prijava.

Zaklada će sve prijavitelje obavijestiti o rezultatima na e-adresu navedenu u e-prijavnici.

Rezultati Javnog poziva će biti objavljeni najkasnije do 5. ožujka 2019. godine.

Napomena

Organizacije čiji sudionici bez opravdanog razloga otkažu svoje sudjelovanje na radionici neće moći uputiti prijavu na edukacijske programe u organizaciji Zaklade "Kultura nova" u iduće dvije godine računajući od dana raspisivanja ovog Javnog poziva.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type