Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Drugi Forum za pravedne prakse

Zaklada je održala drugi te najavila treći Forum za pravedne prakse.

Zaklada "Kultura nova" organizirala je 23. siječnja 2024. drugi po redu Forum za pravedne prakse u okviru participativnog procesa koji je pokrenula krajem 2023. godine. Snimka 2. Foruma dostupna je na Zakladinom YouTube kanalu.

Na 2. Forumu je predstavljen Zakladin prijedlog za formiranje Radne grupe za pravedne prakse. Nakon diskusije sudionici Foruma usuglasili su se o svrsi, sastavu, uvjetima i načinu odabira članova Radne grupe, na temelju kojih je Zaklada 29. siječnja 2024. raspisala Javni poziv na iskaz interesa za članove Radne grupe za pravedne prakse. Tekst Javnog poziva dostupan je ovdje, a rok za podnošenje prijava za članove Radne grupe je 12. veljače 2024.

Glasanje za članove Radne grupe vrši se na 3. Forumu koji će biti održan u utorak, 27. veljače 2024., od 10 do 13 sati putem platforme Zoom. Za sudjelovanje na 3. Forumu potrebno se prijaviti ovdje.

Na drugom dijelu 2. Foruma započeta je rasprava o integraciji pravednih praksi u programe Zaklade koja će biti nastavljena na sljedećem Forumu nakon izbora članova Radne grupe.

Zaklada je participativni proces pokrenula s ciljem poboljšanja uvjeta rada u organizacijama civilnog društva u suvremenoj kulturi i umjetnosti, a kako bi s predstavnicima organizacija raspravila buduće mehanizme pravednih praksi u Zakladi te potencijale njihove šire primjene u kulturnom sektoru.

 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type