Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

IN SITU Ljetna škola

Otvorene su prijave za Ljetnu školu posvećenu kreativnim i inovativnim rješenjima u zajednicama izvan urbanih sredina.

Rok: 24. lipnja 2024.

IN SITU Ljetna škola

Zaklada "Kultura nova" u suradnji s Centrom za društvene studije iz Coimbre i konzorcijem partnera u projektu IN SITU organizira Ljetnu školu "Place-based creative solutions for cultivating caring and sustainable communities" koja će se od 20. do 24. rujna 2024. održati na otoku Zlarinu. Ljetna škola prethodi međunarodnoj konferenciji "Horizons of Sustainability: The Power of Creative Innovation for Transformation of Rural and Non-Urban Futures" koja će se održati od 25. do 27. rujna 2024. u Šibeniku. Ljetna škola i konferencija istraživat će transformativnu moć inovativnih pristupa kulturnog i kreativnog sektora u stvaranju pravednijih i održivijih zajednica izvan urbanih centara.

S ciljem stvaranja dvosmjernih odnosa s kontekstom u kojem se odvija – otokom Zlarinom – program Ljetne škole osmišljen je na način da otvara pitanja ključna za održivost manjih i udaljenih sredina: izgradnja i angažman zajednice, turizam i njegova prilagodba potrebama lokalnih zajednica te skrb kao organizacijsko načelo koje povezuje sve elemente potrebne za rast i dobrobit zajednice.

Radni jezik Ljetne škole je engleski.

Poziv na sudjelovanje otvoren je svim studentima, znanstvenicima, kulturnim i kreativnim praktičarima, kulturnim profesionalcima i aktivistima koji rade sa zajednicama i unutar njih, u manjim i udaljenim područjima širom svijeta.

Rok za prijave je 24. lipnja 2024., a više informacija, iznosi registracije za sudjelovanje u programu i prijavni obrazac dostupni su putem ove poveznice.

Za sva dodatna pitanja moguće se obratiti elektroničkim putem na: in-situ-school@ces.uc.pt.

U cilju osiguravanja sudjelovanja predstavnika organizacija civilnog društva koji djeluju u sredinama manjim od 50.000 stanovnika u Hrvatskoj u programu Ljetne škole na Zlarinu, Zaklada "Kultura nova" objavila je 6. lipnja 2024. Javni poziv na sudjelovanje u programu Ljetne škole. Putem Javnog poziva Zaklada će odabrati do najviše 5 predstavnika organizacija civilnog društva u području suvremene kulture i umjetnosti iz sredina s manje od 50.000 stanovnika iz Hrvatske kojima će pokriti putne troškove i troškove sudjelovanja u programu Ljetne škole. Javni poziv dostupan je na ovoj poveznici.

Projekt "IN SITU: Place-based innovation of cultural and creative industries in non-urban areas", podržan kroz program 'Horizon Europe', usmjeren je na istraživanje kulturnih i kreativnih industrija, njihov doprinos ekonomskom razvoju, procesima inovacija, planiranju u ne-urbanim sredinama te poduzetništvu. U okviru projekta IN SITU, ne-urbana područja definirana su kao ruralne, udaljene ili periferne sredine, uključujući gradove, sela i manje gradove (prema EUROSTAT-ovoj NUTS3 kategorizaciji) s obzirom na broj stanovnika po četvornom kilometru. Ključni aspekt projekta je povezivanje istraživanja i prakse kroz IN SITU Lab-ove – hubove za umrežavanje, izgradnju kapaciteta i praćenje studija slučaja u šest slabo naseljenih i udaljenih regija u Europi – Portugalu, Irskoj, Islandu, Finskoj, Latviji i Hrvatskoj.

 

 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type