Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

IN SITU mapiranje

Partneri u projektu IN SITU pokrenuli su anketu "IN SITU Mapiranje projekata u području kulturnih i kreativnih industrija i odabir studija slučaja".

Rok: 07. lipnja 2023.

IN SITU mapiranje

** Rok za popunjavanje upitnika produžen je do srijede, 7. lipnja 2023. (23.59 CET). **

Zaklada "Kultura nova", partner u projektu IN SITU, poziva sve zainteresirane aktere koji djeluju u području kulturnih i kreativnih industrija u Šibensko-kninskoj županiji da se uključe u anketu "IN SITU Mapiranje projekata u području kulturnih i kreativnih industrija i odabir studija slučaja".

Svrha anketnog upitnika je kroz šest IN SITU Lab-ova detektirati tekuće i nove srednjoročne projekte kojima akteri u polju kulturnih i kreativnih industrija predlažu odgovore na ključne izazove u svojim zajednicama. Kao rezultat mapiranja bit će stvorena otvorena baza podataka svih projekata prikupljenih anketom koja će biti dostupna na mrežnoj stranici IN SITU projekta. Istovremeno, namjera partnera je odabrati po dva relevantna i inovativna projekta u svakom od šest Lab-ova koji će postati studije slučaja (ukupno njih 12) u okviru projekta IN SITU. Za odabrane studije slučaja konzorcij IN SITU potpisat će s provoditeljima odabranih projekata ugovor o podnošenju dva izvještaja o praćenju razvoja studije slučaja u iznosu od 5.000 EUR za svaku studiju.

Anketnom upitniku moguće je pristupiti na sljedećoj poveznici.

Projekt "IN SITU: Place-based innovation of cultural and creative industries in non-urban areas", podržan kroz program 'Horizon Europe', usmjeren je na istraživanje kulturnih i kreativnih industrija, njihov doprinos ekonomskom razvoju, procesima inovacija, planiranju u ne-urbanim sredinama te poduzetništvu. Cilj projekta je mapiranje inovativnih praksi i strategija međusektorske suradnje, razmjena znanja i jačanje kapaciteta aktera u kulturnim i kreativnim industrijama u 'perifernim' područjima u Europi koji će biti predvodnici inovacija i održivosti u svojim lokalnim sredinama. Ključni aspekt projekta je povezivanje istraživanja i prakse kroz IN SITU Lab-ove – hubove za umrežavanje, izgradnju kapaciteta i praćenje studija slučaja u šest ne-urbanih regija u Europi – Portugalu, Irskoj, Islandu, Finskoj, Latviji i Hrvatskoj.

Odgovori na često postavljana pitanja u vezi anketnog upitnika dostupni su ovdje.

Više informacija o projektu dostupno je ovdje.

Za sva dodatna pitanja u vezi ankete sudionici se mogu obratiti koordinatorici Martini Fraioli na sljedeću e-adresu: martina.fraioli@encc.eu.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type