Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Istraživanje u okviru projekta IN SITU

Upitnik za aktere u kreativnom i kulturnom sektoru Šibensko-kninske županije

U okviru istraživačke dionice projekta "IN SITU Place-based innovation of cultural and creative industries in non-urban areas" projektni je konzorcij pokrenuo upitnik kojim se istražuju inovacijski potencijali aktera (institucije, organizacije civilnoga društva, tvrtke, obrtnici itd.) koji djeluju u kulturnom i kreativnom sektoru (KKS) u neurbanim područjima te njihove uloge u poticanju inovacija. Anketnim upitnikom prikupljaju se informacije u šest regija obuhvaćenih projektom IN SITU među kojima je Šibensko-kninska županija. Prikupljene informacije bit će korištene u istraživanju s posebnim naglaskom na prepoznavanju inovativnih praksi i njihovom doprinosu budućem razvoju kulturnih i kreativnih industrija u neurbanim područjima.

Rok za ispunjavanje upitnika je 10. ožujka 2024., a moguće mu je pristupiti ovdje. Vrijeme za ispunjavanje je 20 minuta, a sve potrebne upute za ispunjavanje nalaze se na mrežnoj stranici na kojoj je upitnik postavljen.

Projekt "IN SITU: Place-based innovation of cultural and creative industries in non-urban areas", podržan kroz program 'Horizon Europe', usmjeren je na istraživanje kulturnih i kreativnih industrija, njihov doprinos ekonomskom razvoju, procesima inovacija, planiranju u neurbanim sredinama te poduzetništvu. U okviru projekta ne-urbana područja definirana su kao ruralne, udaljene ili periferne sredine, uključujući gradove, sela i manje gradove (prema EUROSTAT-ovoj NUTS3 kategorizaciji) s obzirom na broj stanovnika po četvornom kilometru. Ključni aspekt projekta je povezivanje istraživanja i prakse kroz IN SITU Lab-ove – hubove za umrežavanje, izgradnju kapaciteta i praćenje studija slučaja u šest slabo naseljenih i udaljenih regija u Europi – Portugalu, Irskoj, Islandu, Finskoj, Latviji i Hrvatskoj. Zaklada je kao područje kojim će se primarno baviti kroz projekt odabrala Šibensko-kninsku županiju.  

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type