Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Završena treća ljetna škola o razvoju publike

Predstavljanjem projektnih prijedloga nastalih u sklopu Ljetne škole završeno je treće i ujedno zaključno izdanje ljetne škole projekta ADESTE+.

Završena treća ljetna škola o razvoju publike

Treća i završna ADESTE+ ljetna škola pod naslovom "From Audience to people. A journey for changemaker" održavala se od 29. rujna do 20. listopada online putem. Program Ljetne škole bio je koncipiran kroz 6 sesija u sklopu kojih su se polaznici imali priliku upoznati s metodologijom razvijenom kroz projekt ADESTE+ te je primijeniti na konkretnim studijama slučaja koje su zadale organizacije Centre de Cultura Contemporania de Barcelona – CCCB iz Barcelone, Zacheta galerija iz Varšave, Tamasha kazališna družina iz Londona, kulturni centar Paraloup iz Cunea, Hrvatski kulturni dom na Sušaku iz Rijeke, Narodno kazalište Gävleborg iz Gävlea te Javne knjižnice iz Oeirasa. Program škole vodili su partneri u projektu, a uz upoznavanje s metodologijom činile su ga radionice i predstavljanja primjera dobrih praksi. Svaka od organizacija koje su predstavljale studiju slučaja polaznicima je zadala izazov na temu razvoja publike s kojima se suočavaju u svojem radu na što su polaznici trebali odgovoriti primjenom ACED (Audience Centered Experience Design) metodologije razvijene u sklopu projekta ADESTE+. Rad polaznika bio je organiziran u grupe okupljene oko studije slučaja na kojoj su zajedno s facilitatorima radili tijekom čitavog trajanja programa. Ljetna škola zaokružena je završnom sesijom na kojoj je sedam grupa predstavilo prijedloge odgovora na zadane izazove. 

U programu Ljetne škole sudjelovalo je 87 polaznika iz 27 zemalja svijeta, među kojima je bilo i 12 polaznika iz Hrvatske. 

Projekt "Audience DEvelopment STrategies for cultural organisations in Europe (ADESTE+)" provodi petnaest partnera iz sedam europskih zemalja uz podršku programa Europske unije Kreativna Europa. Projekt ADESTE+ usmjeren je na razvoj metodologije koja ima za cilj potaknuti transformaciju organizacija i institucija u kulturi kako bi se snažnije usmjerile i postavile fokus na publiku. 

 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type