Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

IN SITU

Projekt "IN SITU: Place-based innovation of cultural and creative industries in non-urban areas" usmjeren je na istraživanje praksi i perspektiva razvoja aktera u području kulturnih i kreativnih industrija (KKI) u ruralnim i ne-urbanim sredinama. Cilj projekta je mapiranje inovativnih praksi i strategija međusektorske suradnje, razmjena znanja i jačanje kapaciteta KKI aktera u "perifernim" sredinama u Europi koji će biti predvodnici inovacija i održivosti u svojim lokalnim kontekstima.

Unatoč povećanoj vidljivosti i važnosti kulturnih i kreativnih industrija u ne-urbanim područjima Europske unije u posljednjem desetljeću, istraživanja i policy preporuke usmjerene na njihove specifične potrebe, karakteristike i potencijale su i dalje nedostatne. Projekt IN SITU fokusiran je na istraživačke pristupe ekonomskom razvoju i diversifikaciji, procese inovacija, planiranje u ne-urbanim sredinama te poduzetništvo u kulturnim i kreativnim industrijama.

Ključni aspekt projekta je povezivanje istraživanja i prakse kroz IN SITU Labove – hubove za umrežavanje, izgradnju kapaciteta i praćenje studija slučaja u šest ne-urbanih regija u Europi – Portugalu, Irskoj, Islandu, Finskoj, Latviji i Hrvatskoj.

Projektni konzorcij predvođen Centrom za društvene studije Sveučilišta u Coimbri (Portugal) okuplja partnere iz 12 zemalja: Nacionalno sveučilište Galway (Irska); Europsku mrežu kulturnih centara (Belgija); Sveučilište u Utrechtu (Nizozemska); Nacionalni institut za poljoprivredu, hranu i okoliš (Francuska); Centar za istraživanje Mondragon (Španjolska); Zakladu "Kultura nova" (Hrvatska); Sveučilište Azori (Portugal); Sveučilište Turku (Finska); Latvijsku kulturnu akademiju (Latvija); Sveučilište Bifröst (Island); Nacionalnu akademiju za kazalište i film "Kr. Sarafov" (Bugarska) te Sveučilište Hildesheim (Njemačka).

Četverogodišnji projekt IN SITU započeo je s provedbom u 2022., a podržan je kroz program Horizon Europe s budžetom od 4 milijuna eura.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type