Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Rimska povelja 2020.

Zaklada "Kultura nova" prevela je na hrvatski jezik dokument Rimska povelja 2020.

Rimska povelja 2020. proizašla je iz inicijative Grada Rima i Kulturnog odbora UCLG-a (United Cities and Local Governments), a počiva na ideji iskazanoj u članku 27. UN-ove Opće deklaracije o ljudskim pravima, a to je da svatko ima pravo na slobodno sudjelovanje u kulturnom životu zajednice, na uživanje u umjetnosti, na udio u znanstvenom napretku i njegovim dobrobitima.
U sastavljanju dokumenta sudjelovalo je preko 45 gradova i 95 savjetnika iz različitih dijelova svijeta. Povelja je mišljena kao praktični vodič za održivi kulturni razvoj koji predviđa uključivanje kreatore politika u lokalnim upravama i kulturnim institucijama u urbanim sredinama diljem svijeta.
Više informacija o inicijativi možete pronaći na službenim mrežnim stranicama Rimske povelje 2020, a dokument na hrvatskom jeziku možete preuzeti ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type