Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Novi poziv za mobilnost

Otvoren je drugi krug prijava za dodjelu potpora za mobilnost u okviru projekta i-Portunus Houses.

Rok: 03. listopada 2021.

Novi poziv za mobilnost

Europska kulturna zaklada (ECF), MitOst i Zaklada "Kultura nova" objavili su drugi poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru projekta i-Portunus Houses koji je iniciran i podržan od strane Europske komisije.

U okviru projekta razvijena je grant-shema za mobilnost umjetnika i kulturnih radnika namijenjena prijaviteljima iz 41 zemlje korisnice programa Kreativna Europa kroz koju se dodjeljuju potpore za lokalne hostove (organizacije ili pojedince) koji će projektne prijedloge osmisliti u suradnji s umjetnicima i/ili kulturnim profesionalcima. Hostovi mogu uputiti prijavu s najviše 5 umjetnika i/ili kulturnih profesionalaca.

Ovaj je poziv otvoren za prijavu do 3. listopada 2021., a više informacija o načinima prijave i potporama dostupno je na mrežnim stranicama projekta.

i-Portunus Market Square sesije
Tijekom rujna održavat će se i-Portunus Market Square sesije namijenjene spajanju umjetnika, kulturnih profesionalaca i lokalnih hostova (organizacija ili pojedinaca) koji će zajednički razvijati projektne prijedloge.

Market Square sesije održat će se 8., 15., 22. i 29. rujna 2021. od 14:00 do 17:00 sati (CEST).

Prijave na sudjelovanje u Market Square sesijama otvorene su do 29. rujna, a za sudjelovanje se potrebno prijaviti ovdje.

Istraživanje
Pored dodjele potpora lokalnim hostovima (organizacije ili pojedinci) za mobilnost umjetnika i kulturnih radnika, projekt podrazumijeva i provedbu istraživanja o mobilnosti te izradu policy preporuka i scenarija za unaprjeđenje okvira za mobilnost u kulturi tijekom i u post-pandemijskom vremenu, s naglaskom na osvještenije, pravednije, održive i 'zelene' načine putovanja i suradnje. Trenutno je otvoren upitnik o mobilnosti u kulturi za umjetnike / kulturne profesionalce te lokalne hostove te se pozivaju svi zainteresirani da ga ispune.

Info sesija
Partneri u projektu su 26. svibnja 2021. održali online info sesiju na kojoj su predstavljene sve aktivnosti projekta i-Portunus Houses sa svim detaljima grant sheme za mobilnost u kulturi koja se implementira u okviru projekta. Video snimka info sesije objavljena je na i-Portunus Houses YouTube kanalu te joj možete pristupiti ovdje.

Više informacija o projektu dostupno je na mrežnim stranicama i-Portunus Houses.

 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type