Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Ciljevi i prioriteti

Prvi javni poziv na predlaganje projekata u Programskom području 2, kategorijama b i c u okviru Programa podrške 2015 provodi se s ciljem pružanja financijske podrške udrugama i umjetničkim organizacijama koje djeluju na području suvremene kulture i umjetnosti. Bespovratna se sredstva dodjeljuju kako bi se stvorili kvalitetniji uvjeti za razvoj programskih kapaciteta organizacija.

Prvi javni poziv Programa podrške 2015 kroz Programsko područje 2 usmjeren je prema postizanju sljedećeg cilja:

  • pridonijeti stvaranju stabilnijih i kvalitetnijih preduvjeta za osmišljavanje i pripremu novih kulturnih i umjetničkih djela, radova, projekata i programa

Prioriteti prvog javnog poziva Programa podrške 2015 su:

  • kritičnost i refleksivnost (analitičko i kritičko preispitivanje i prikazivanje kulturnog, umjetničkog, društvenog, ekonomskog, političkog, povijesnog, etičkog i/ili ideološkog okruženja u kojima se djeluje)
  • otklon od dominantnih koncepcija (pozicioniranje u odnosu na dominantne prostorne, organizacijske, kontekstualne ili koncepcijske paradigme, odnosno afirmiranje problema/trendova/pitanja koje dominantne strukture značenja ne zahvaćaju)
  • angažiranost (utjecaj na umjetničko, kulturno, društveno, etičko, ideološko, ekonomsko i/ili političko okruženje)
  • inovativnost (korištenje novih pristupa, materijala, metoda, formata, medija i sl. te otvaranje novih pogleda, shvaćanja ili orijentacija u svijetu umjetnosti i kulture)
  • istraživački pristup (procesi i postupci ispitivanja, pronalaženja, otkrivanja, razvijanja, opisivanja, objašnjavanja, interpretiranja novih funkcija, metoda, formacija, vrijednosti, načina rada, koncepcija, pozicija itd.)

Sve prijave kako na razini organizacijskog djelovanja tako i na razini predloženih projekata moraju uključivati najmanje 3 od 5 navedenih prioriteta.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type