Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Mjere za zaštitu od mogućeg sukoba interesa

Na mogući sukob interesa koji nastaje ako član Upravnog odbora ili drugog tijela Zaklade (Komisije za otvaranje prijava, Povjerenstva za procjenu kvalitete prijava i slično) odlučuje o pitanjima koja se odnose na pravnu osobu čiji je član, u čijem upravljanju sudjeluje i u kojoj ima imovinski interes, primjenjuju se odredbe članka 12. Zakona o Zakladi “Kultura nova” te članka 13. Statuta, tako da taj član Upravnog odbora ili drugog tijela Zaklade u tom slučaju ne može glasovati, odlučivati, provjeravati ili procjenjivati.

U skladu s navedenim, a u svrhu osiguranja nepristranog provođenja javnog poziva, članovi svih tijela koji sudjeluju u postupcima provođenja javnog poziva moraju, prije nego što pristupe procesu provedbe javnog poziva Zaklade, potpisati izjavu o nepostojanju sukoba interesa kojom potvrđuju da će provjeravati, procjenjivati i/ili odlučivati o prijavama onih organizacija u vezi s kojima nemaju nikakve materijalne ili druge interese. Postupak iskazivanja i zaštite od mogućeg sukoba interesa propisuje se i u poslovnicima o radu Upravnog odbora i drugih tijela Zaklade. 

Registar iskazanih mogućih sukoba interesa za svakog člana Upravnog odbora i drugih tijela Zaklade, kao i njenih zaposlenika, pohranjuje se u dokumentaciji Zaklade. Registar nije javni dokument, ali se na zahtjev može staviti na uvid.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type