Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

PP2b

Udruga za promicanje kultura Kulturtreger

RMK - arapska knjževnost

Cilj projekta je uspostaviti suradnju s književnim institucijama, udruženjima i samim književnicima u arapskim zemljama istočnog i južnog Mediterana kako bi se realizirao festival Revija malih književnosti 2017. - 2019. godine. Projekt se sastoji od putovanja u Bejrut gdje će se u suradnji s The Arab Fund for Arts and Culture organizirati sastanci s udruženjima pisaca, urednicima, književnicima, prevoditeljima, izdavačima i kulturnim menadžerima kako bi se dogovorila konkretna suradnja za naredne tri godine festivala. Specifičnost projekta je njegova lingvistička i geografska odrednica (arapske zemlje istočnog i južnog Mediterana) s obzirom na to da hrvatsko izdavaštvo gotovo uopće ne poznaje taj književni teritorij koji nam je danas poznat isključivo zbog migrantske krize. Daljnja specifičnost projekta je da se bavi otkrivanjem novih imena u književnosti, prvim predstavljanjem do sad neprevedenih autora na hrvatski te uspostavljanjem književnih veza kroz sustavnu višegodišnju suradnju. Konačno, projekt će otvoriti prostor drugim organizacijama u Hrvatskoj (kako onima u polju književnosti tako i onima u drugim umjetničkim područjima) za suradnju s organizacijama i umjetnicima u navedenim zemljama.

UDRUGA BACAČI SJENKI

SJEĆANJA DUBOKE LUKE

SDL je umjetnički, aktivistički (zagovarački) i izvedbeni projekt koji istražuje fenomen sjećanja - i skupnog i individualnog – koje je zapriječeno povijesnim tour de force i zamijenjeno s prisilnom amnezijom, kao preduvjetom (isprike) za preživljavanje. SDL spaja partnerske organizacije iz zemalja koje su sve, čak više puta prošle kroz takva bolna iskustva poput egzodusa, ratnih stradanja, izbjega, itd. Fokus projekta je mjesto koje je ostalo hibernirano u povijesti. Ciparski grad Famagusta, drevni melting pot različitih kultura i meka za međunarodni jet set 60-ih i 70-ih, postao je kolateralna žrtva turske intervencije na Sjevernom Cipru. Sredinom kolovoza 1974. godine, turska vojska je iselila iz Famagusta u samo dva dana 26.500 Ciparskih Grka, kao i pripadnika različitih drugih nacionalnosti, uključujući i židovske zajednice, koji je ustanovljena tamo nakon 1946. dolaska iz Palestine. Prognani stanovnici vjerovali su da će se vratiti u svoje domove u roku od samo nekoliko dana i ponijeli su sa sobom samo neophodne stvari. Međutim, nisu se nikada tamo vratili. Najelitniji dio grada, Varosha, zatvoren je bodljikavom žičanom ogradom, ostajući do danas kao grad duhova i ostavljajući izbjeglice u stanju tragičnog diskontinuiteta već 38 godina. SDL tematizira pitanje prekida kao posljedice takozvane "velike povijesti" kroz rješavanje drastičnih i tragičnih trenutaka ove priče kroz prizmu osobnih iskaza i svjedočanstava koji će se oblikovati u raznim oblicima i medijima: kazalište, izložba i film. Projekt se razvija s partnerima sa sjevera i juga Cipra te se organizacije kroz projekt uključuju u nedavno pokrenute pregovore do sada suprotstavljenih strana koje sada iskazuju volju da ponovno ujedine ovaj otok bogat poviješću, prirodom i resursima.

Centar za dramsku umjetnost

U nastavcima (To be continued)

Suradnički projekt "U nastavcima" uključuje suradnju različitih aktera, disciplina i produkcijskih konteksta i institucija. Produkcijski, "U nastavcima" bi bio projekt suradnje umjetničke organizacije BADCo. i ustanove u kulturi Dubrovačkih ljetnih igara, a odvio bi se u Art radionici Lazareti. Projekt polazi od istraživanja tijela plesača u galerijskom prostoru, interesirajući se za različite instance promatranja tog tijela - od okulara kamere, pogleda gledatelja, bilježenog pogleda dramaturga do dokumentacije pokreta. Pritom, tijelo plesača predstavlja svojevrstan arhiv svojeg dosadašnjeg rada, treninga, predstava ili pak svakodnevnog korištenja tijela u različitim dnevnim ritmovima. Metoda koja će se koristiti pri istraživanju i radu na projektu je VTB (Visible thinking body), metoda koju je koreograf Sergiu Matis razvio tijekom svojega magistarskog studija Solo/Dance/Autorship na Universität der Künste u Berlinu, te je kasnije nastavio primjenjivati u daljnjem profesionalnom radu. VTB je improvizacijska metoda koja se koristi za generiranje pokreta, a naglasak pridaje fizičkim impulsima, sjećanjima i slikama koji prethode segmentu pokreta. Projekt obuhvaća intenzivan rad s koreografom/plesačem Sergiuiem Matisom te sastanke s produkcijskim timom Tanzfabrik na kojima će se razgovarati o mogućim smjerovima razvoja koncepta te razraditi i podijeliti produkcijske uloge između različitih partnera.

IKS FESTIVAL

Putevima kazališta inovacije na Mediteranu

IKS Festival (ko)producira suvremenu umjetnost i projekte visoke izvrsnosti kroz međunarodne suradnje u mediteranskoj regiji i profilira se kao regionalni nezavisni centar suvremenog kazališta i plesa u Dalmaciji. IKS Festival ulaže resurse potičući umjetnike (koreografe, glumce, redatelje, plesače, dramaturge) na razvoj vještine, prakse i prezentaciju radova za vrijeme Festivala. Za trogodišnje razdoblje 2015. – 2017. osiguravat će se bolji uvjeti za razvoj projekta Putevima kazališta inovacije na Mediteranu kao centra koreografskih i suvremenih kazališnih praksi s partnerima Biennale di Venezia (Italija) INTEATRO Festival (Ancona, Italia), Antic Teatar (Španjolska), Festival Adriatico mediterraneo (Ancona, Italija) Santarchangelo dei Teatri, Rimini. Cilj je projekta prikaz predstava recentne europske/mediteranske produkcije na polju inovativnog suvremenog kazališta kao kulturni program u turističkoj postsezoni u Hrvatskoj i promocija hrvatskih umjetnika u Italiji. Specifični ciljevi projekta su: poboljšati ponudu prikaza međunarodnih produkcija suvremenog kazališta u Splitu i hrvatskih produkcija u Italiji (INteatro) i projekti edukacije Biennale di Venezia; uspostavljanje i održavanje kontakta s festivalima i kulturnim organizacijama diljem Europe s posebnim naglaskom na talijanske i španjolske regije (Ancona, Venecija i Barcelona); održivost suvremene kazališne scene u kontekstu lokalnog i regionalnog razvoja, kulturna suradnja s članicama EU te educiranje i senzibiliziranje lokalne splitske publike po pitanju raznovrsnosti suvremene europske kazališne umjetnosti.

Slobodne veze, udruga za suvremene umjetničke prakse

Motel Trogir: Mediteranska mreža modernizma/ Alžir

U sklopu razvoja međunarodne suradnje, pa i pozicioniranja hrvatskog modernizma u mediteranskom krugu i šire, a povodom skore Europske godine baštine, održat će se međunarodni javni sastanak/konferencija na spomenutu temu u Splitu koji bi obuhvatio mediteranski krug te neke od zemalja istočne Europe, uključujući Kavkaz. Cilj projekta je izložiti slučajeve različitih građanskih kampanja za zaštitu (i aktivaciju) objekata iz spomenutog razdoblja, odnosno ukazati i istražiti poveznice modernizma unutar mediteranskog kruga i šire. Ovim projektom planira se putovanje u Alžir radi uspostavljanja novog partnerstva i nastavka rada.

Kreativni laboratorij suvremenog kazališta

Prvo radno okupljanje za projekt Nestvarni gradovi

Unreal Cities je višegodišnji projekt koji s motivom nestvarnih gradova iz poeme Pusta zemlja T.S.Eliota želi staviti u fokus da gradovi širom Europe dijele sličnu sudbinu stapajući se u isti, nestvarni grad. U tom nestvarnom gradu zajedničke crte modernog urbanog svijeta mogu se prebroditi kroz kulturne različitosti i umjetničku suradnju. Vizija modernog svijeta u poemi Pusta zemlja slika je propadanja i destrukcije, otuđenja i razočaranja. Grupa kazališnih umjetnika i autora inspirirat će se tom poemom, njezinim mitskim slikama i likovima, kao i svakodnevnim karakterima i situacijama modernoga i suvremenoga svijeta i tražiti poveznice između navedenih lokacija i pojedinih dijelova poeme: Pokop mrtvaca, Partija šaha, Propovijed vatre, Smrt od vode i Što je rekao grom. Poema evocira nejasne slike mnogih velikih djela iz europske i svjetske književnosti, glazbe, mitologije, povijesti, a da zapravo nikada ne ispriča potpunu verziju bilo koje priče. Upravo ta sadržajna izlomljenost i ujedno bogatstvo motiva, slika i atmosfera velika su inspiracija za suvremeno scensko uprizorenje. Projekt promovira i afirmira marginaliziranu umjetničku formu dramske korporalne mime koja je dio europske baštine i kojoj treba posvetiti više produkcijske i recepcijske pozornosti u domaćem izvedbenom polju te na taj način čini otklon od dominantnih kazališnih koncepcija. Umjetnici uključeni u projekt su renomirani izvedbeni i mimski umjetnici porijeklom iz različitih europskih zemalja i svijeta. Susret svih organizacija održat će se u Rijeci.

Udruga kultura i edukacija

Priprema projeka ArtBus

U fokusu projekta ArtBus je povezivanje sa sličnim organizacijama koje bi zajednički mogle aplicirati na različite fondove vezane za inovativne umjetničke prakse s transdisciplinarnim strategijama u umjetnosti. Projekt međunarodne suradnje temelji se na mobilnosti umjetnika i njihovih radova s avangardnim i eksperimentalnim, kritičkim i angažiranim suvremenim umjetničkim stremljenjima koja tematski pokrivaju umjetnost okoliša i otvorenih tehnologija.

UDRUGA RESTART

Priprema međunarodne dokumentarne škole

Priprema suradničkog projekta sastoji se od povezivanja Restarta kao nositelja projekta s ostalih pet suradničkih organizacija: MakeDoxa iz Makedonije, Društva zaveznikov mehkega pristanka iz Slovenije, DokuFesta iz Kosova, Pravo Ljudski iz Bosne i Hercegovine te Slobodne Zone iz Srbije, u svrhu detaljne pripreme projekta međunarodne dokumentarne škole. Cilj je realizirati sastanke s uključenim projektnim partnerima radi detaljne razrade metodologije projektne realizacije koja uključuje pripremu programa, definiranje financijske strukture projekta, svih aspekata vremenske i tehničke realizacije programa te istraživanje mogućnosti povezivanja s dodatnim partnerima i/ili postojećim međunarodnim distribucijskim i koprodukcijskim platformama. Namjera je u potpunosti definirati model suradnje i program dokumentarne škole sa svim uključenim partnerskim organizacijama kroz realizirane koordinacijske sastanke u kojima će sudjelovati voditelji projekta iz Restarta.

Anatomija otoka - centar za istraživanje i razvoj

Anatomija otoka

Projekt „Anatomija otoka“ se odvija na otoku Visu. Ishodište projekta čine interaktivni tematski simpozij „Anatomija otoka“ i primijenjena studentska radionica u nastavku simpozija. Na simpoziju stručnjaci raznih struka svake godine obrađuju novu temu relevantnu za povijest i budućnost Visa i otoke općenito. Predstavljaju se najsvježija multidisciplinarna saznanja o održivim rješenjima koja osnažuju otočne zajednice i otočni način života. Na radionicama se tema simpozija materijalizira u obliku konkretnih projektnih prijedloga koje izrađuju domaći i inozemni studenti arhitekture pod vodstvom mentora, nudeći konkretna rješenja korisna za lokalnu zajednicu na lokacijama odabranima u suradnji s predstavnicima lokalne uprave. Od 2012. do 2016. na simpoziju je uz predstavnike lokalne uprave i otočnih udruga civilnog društva izlagalo više od 100 relevantnih domaćih i međunarodnih stručnjaka, a na radionicama sudjelovalo više od 100 studenata i predložilo 23 projekata, od kojih je jedan realiziran 2016. godine.
Uslijed nepostojana stalnoga prostora za razmjenu znanja i inicijativa o održivom otočnom životu u Hrvatskoj te zbog potvrđene međunarodne posebnosti ovoga projekta, odlučili smo nastaviti s projektom „Anatomija otoka“. Osnovni ciljevi su: nastavak održavanja simpozija i radionica kao središta komunikacije i konkretnih inicijativa; rad na povećanju kapaciteta udruge Anatomija otoka; okupljanje srodnih udruga civilnoga društva s ostalih jadranskih otoka u platformu Anatomija otoka; rad na povećanju međunarodne vidljivosti projekta; arhiviranje dosadašnjih materijala sa simpozija i radionica; snažnije lobiranje za realizaciju postojećih projektnih prijedloga studenata i nastavak rada prema uspostavi stalnoga prostora za otočne studije i istraživanja.

UDRUGA OTOMPOTOM

ANIMATION SHOTS

"ANIMATION SHOTS" naziv je međunarodnog suradničkog projekta između članica Inicijative istočnoeuropskih festivala animacije (9 festivala iz 9 zemalja) i inicijalnog susreta te konferencije u Šibeniku za rad na projektu razvoja publike u lokalnim zajednicama. Riječ je o interdisciplinarnom projektu koji obrađuje problem djelovanja festivala u svojim lokalnim sredinama izvan ograničenog vremena trajanja samih festivala i na taj način doprinosi razvoju publike kako prema samom festivalu tako i prema animaciji i umjetnosti općenito. Također, radi se i o početku dalekosežnog procesa povezivanja festivala u cilju suradnje koja se temelji na brojnim sličnim iskustvima, kao i premošćivanja razlika te ostvarivanja zajedničkih namjera snažnije međunarodne prisutnosti i podrške umjetnosti animiranog filma uopće. Cilj projekta je stvaranje strategije djelovanja i na razvoj publike i na što kvalitetniju ponudu koju se istoj može predstaviti na samim festivalima ali i, što je možda i bitnije, tijekom cijele godine. Time festivali više nisu samo kratki vremenski periodi intenzivnih programa na godišnjem kalendaru ponude pojedinog grada već aktivno sudjeluju u njegovom kulturnom životu na poljima edukacije, prezentacije i produkcije umjetničkih radova. Aktivnosti projekta provode se kroz nekoliko faza: analize stanja u lokalnim sredinama; razmjene iskustva i ideja kroz niz radionica i okruglih stolova; realizacije izmjene festivalskih programa i radionica animacije; postizanje krajnjeg cilja: stvaranje strategije zajedničkog djelovanja na polju razvoja publike i promocije umjetnosti animacije. Projekt je zamišljen tako da bude primjenjiv u svim gradovima sudionika, pa će buduća suradnja biti idealna za testiranje lokalno provedenih segmenata projekta.

Djevojački zbor Mozartine

Međunarodna kulturna suradnja djevojačkog zbora Mozartine i djevojačkog zbora Liepaites

Djevojački zbor Mozartine broji 75 članica, od kojih će 35 djevojaka putovati na turneju u Vilniusu, Litva koja će se održati u periodu od 28.05.-03.06.2017. Mozartine će nastupiti 02.06.2017. u sklopu festivala International Youth Choir Festival „Liepaites Friends in Vilnius“ čiji je organizator domaćin Mozartina – zbor Liepaites. Također tijekom svog boravka u Litvi Mozartine će održati još tri koncerta i to koncert u crkvi St Catherine's Church, koncert u crkvi St Casimir's Church, te u crkvi St Anne's and Bernadine's Church. U Vilniusu će djevojke biti smještene unutar obitelji svojih domaćina, djevojačkog zbora Liepaites, a koji će im se također pridružiti na pozornici na koncertima u Litvi. Mlade Zagrepčanke, članice djevojačkog zbora Mozartine, sa svojim domaćinima iz Litve će u sklopu međunarodne kulturne razmjene održati radionice. Na radionicama će i djevojke i domaćini, osim samog predstavljanja svoga rada, prezentirati glazbu, kulturu i običaje svoje zemlje i grada iz kojega dolaze. Cilj je također promocija hrvatske glazbe u inozemstvu te povećanje broja kulturnih suradnji s drugim zemljama Europske unije, ali i svijeta te promocija grada iz kojega pjevači dolaze – Grada Zagreba.

Glazbena mladež Split

Musicology – from local to global

Interdisciplinarnost i isprepletanje više znanosti i područja ljudskog djelovanja omogućavaju širi i dublji kontekst bilo koje pojave, a tako i glazbe. Često je potrebna pomoć stručnjaka, u ovom slučaju muzikologa, kako bi se objasnio socijalni, politički, društveni i kulturni aspekt glazbe, sveprisutne pojave koja nas kao u stopu prati u različitim segmentima života. Kategorizacijom glazbe te brojnim podjelama na žanrove i stilove definirane su neke glazbene pojave, glazbeni pravci i razdoblja. Međutim, nužna kategorizacija nekim glazbama dala je negativnu konotaciju i prizvuk. U bilo kojem obliku glazba je fenomen vrijedan proučavanja, bez obzira na to je li riječ o umjetničkoj, tradicijskoj ili popularnoj glazbi. Ciklusom muzikoloških predavanja cilj je upoznati publiku s različitim glazbenim vrstama i žanrovima te pokrenuti dijalog o glazbi uz neizostavne glazbene primjere, koje će publika imati priliku slušati uživo ili reprodukcijom diskografskih izdanja. Sadržaji koji bi se nudili naglasak bi trebali imati na prihvaćanju različitosti i međugeneracijskoj osjetljivosti bez obzira na to je li riječ o djeci, osobama s posebnim potrebama ili osobama treće dobi. Širenje kulturnih sadržaja u svim dijelovima grada ujedno je i pravo građana na kulturu kao javno dobro. Ciljevi projekta su: pridonijeti regionalnoj i subeuropskoj umreženosti i zastupljenosti kulturno znanstvenih muzikoloških programa koje provodi GM Split kao organizacija civilnog društva; doprinijeti razvoju novih projekata/programa koji stavljaju muzikologiju u kontekst suvremene kulture poput heavy metala, ženskog kantautorstva, glazbe i politike; poticati suvremenu muzikologiju koja nažalost nije zastupljena na području Splita i Splitsko-dalmatinske županije, kao ni na širem gravitacijskom području.

Siva zona . prostor medijske i suvremene umjetnosti

Podmorje

Projekt "Podmorje" je dugoročni projekt kojim udruga Siva zona pokreće međunarodnu suradnju koja se prožima kroz čak tri programske linije udruge: Kritički turizam, Novi materijalizam i Politike zelenog prostora. Za sada se odvija s jednim partnerom, a to je frankofona sestrinska organizacija platforme Leonardo. Priprema projekta Podmorje u 2017. godini provodi se kroz umjetnički i kustoski boravak u Korčuli umjetnice Robertine Šebjanič (Slovenija) i kustosice Annick Bureaud, gošće kustosice projekta i grupne inicijalne izložbe Podmorje u galeriji Siva zona u Korčuli, koja će se održati po završetku priprema. Za vrijeme umjetničkog boravka Robertina Šebjanič će s ekipom Sive zone te članovima lokalnog ronilačkog kluba na terenu istraživati lokalne morske vrste te utjecaj koji na njih vrši podvodna buka, tj. zagađenje bukom u moru. Rezultati istraživanja će biti predstavljeni naknadno na predavanju i na izložbi. Zajedno s kustosicom Annick Bureau, Robertina će raditi na pripremi izložbe koja će se sastojati od video-instalacije Deep Blue (dio projekta Aurelia 1+Hz / proto viva generator) Robertine Šebjanič, te crteža umjetnice Anais Tondeur koji ilustriraju dječju knjigu Fabienne Gambrelle priče "The jellyfish that wanted to go to the Moon", čime će se animirati najmlađa publika u Korčuli te tako senzibilizirati za suvremenu medijsku umjetnost. Annick Bureaud će također koristiti Robertinin rad kao studiju slučaja u njenom promišljanju teme kako dokumentirati umjetnički rad uz pomoć živog materijala, na presjeku publikacije i kustoskog rada. Na temelju tog rada Siva zona i organizacija OLATS/Leonardo kojom Bureaud predsjedava će zajednički razvijati diskurzivne pravce projekta Podmorje.

Europska Udruga za Kulturu, Turizam i Umjetnost

Priprema međunarodnog projekta Svjetski festival pijanista i ansambala

Projektom se planira postići opći cilj pripreme međunarodnog suradničkog projekta "Svjetski festival pijanista i ansambala". Isti projekt EACTA planira provesti u suradnji s partnerskom organizacijom - Udruženjem ljubitelja umetničkog stvaralaštva Smederevo (iz Smederevog, Republika Srbija). Radi se o neprofitnoj, nevladinoj organizaciji koja je pandan formi kulturno - umjetničke udruge u RH. Partneri će zajednički raditi na ostvarenju cilja projekta - suradnje na uspješnoj organizaciji "Svjetskog festivala pijanista i ansambala". U okviru ovog projekta, a u suradnji sa svjetski poznatom glazbenom pedagoginjom - Mananom Kandelaki - planira se suradnja na organizaciji tog projekta. Aktivnosti koje se planiraju u okviru ovog suradničkog projekta su: lobiranje i aktiviranje umjetnika na sudjelovanju u festivalu (u natjecateljskom dijelu), uspostava Organizacijskog odbora (odbor koji će se baviti strateškim pitanjima projekta), sastanci Organizacijskog odbora (u Zagrebu i Gruziji jer od tamo dolazi projektni voditelj), postavljanje tima - podjela timskih uloga unutar partnera te promidžbene aktivnosti (planira se snažna medijska kampanja u RH i Srbiji). Obje će partnerske organizacije podjednako doprinijeti implementaciji projekta te svojim paradigmama doprinijeti slanju multikulturalne, a opet jednake glazbene poruke mira u svijetu i to na temelju suradnje organizacije iz dvaju država koje su nekada (i ne tako davno) bile u ratu.

Udruga Festival Kvarner

Purpur in jeans - Wanderer

Izniman projekt zahtijeva inovativni put za nove kreacije. Purpur in jeans-Wanderer: "Klasični" orkestar glazbenika susrest će "etno" glazbenike iz cijele Europe i njihovu "tradicionalnu glazbu". Dva potpuno različita žanra sjedinit će se i osigurati novi inovativni show. Rezultat je novi koncept "klasičnog” koncerta. Ovaj model predstavlja novi pristup, novi model povezivanja umjetnosti, gospodarske učinkovitosti i razvoja publike. Moto: s ulice ravno u koncertnu dvoranu. Purpur in Jeans poprimio je puno širu dimenziju od onoga što bi se moglo očekivati za uobičajeni crossover program. Klasični glazbenik u sebi objedinjuje razumijevanje glazbe i visok udio virtuoznosti i talenta, no pri tome je često fiksiran i ograničen zadanim notama i normama klasične izvođačke tradicije. Purpur ide korak dalje te u svojim programima želi oživjeti i duh, autentičnost, izvornost, inspiraciju i naravno umjetnost improvizacije, otprilike onako kako se to može čuti kod mnogih uličnih glazbenika. Upravo djela koja bi isključivo za Ensemble Purpur bila skladana i aranžirana na temelju pučkih melodija iz najrazličitijih dijelova svijeta iznenadila bi novim poletom i elanom, otvarajući vrata jednog sasvim posebnog zvučnog doživljaja! Tradicionalna židovska glazba, mađarski i slovački napjevi ili francuske šansone – paleta se stalno proširuje.

Umjetnička organizacija Teatar Erato

Summer school Grožnjan 2017

Interdisciplinarna međunarodna radionica Summer school Grožnjan 2017. s temom Društveno osjetljiva odgovornost, koju s partnerima: Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu, Umjetničkom akademijom u Osijeku, Doktorskom školom kulturologije u Osijeku, Visokom poslovnom školom Zagreb, Arhitektonskim fakultetom u Zagrebu, British Columbia Instituteom u Vancouveru i dr. organizira Teatar Erato, a obuhvatit će predavanja iz nekoliko područja: Psihologija i film, Kultura i mediji, Primijenjeni teatar, Produkcija i kreativno društvena odgovornost, Režija. Studenti različitih fakulteta (arhitekture, filma, kazališta, dizajna, kulturologije i dr.) slušat će kolegije iz raličitih disciplina, a sve usmjerene na poticanju kreativnosti koja će biti osjetljiva prvenstveno na marginalizirane društvene skupine, ali i na potrebe suživota koju nameće suvremeno društvo. Kao praktični rezultat radionice, studenti će napraviti barem jedan dokumentarni film, dramski predložak ili produkcijsku studiju za kulturni projekt. Prema iskustvima prve radionice u Grožnjanu 2016., na završnoj projekciji praktičnog rada (radova), studenti će na javnoj prezentaciji dobiti prve evaluacije publike i profesora/mentora.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type