Vrbovečka udruga mladih

Alternativni kulturni centar "Garaže"

Vrbovečka udruga mladih (VUM) bavi se organizacijom i sudjeluje u kulturnim, društvenim, edukativnim i humanitarnim programima koji se odvijaju na području grada Vrbovca i Zagrebačke županije. Kroz 19 godina djelovanja udruga je sama provodila brojne projekte i inicijative kojima je cilj bio podizanje kulturnih, društvenih i drugih ponuda i sadržaja u gradu i županiji ili je sudjelovala u istima. Jedan od njih je i Alternativni kulturni centar "Garaže" u kojem udruga redovito organizira brojne koncerte, zabavne večeri, izložbe, predavanja i druženja. VUMfest je već prepoznatljiv festival urbane kulture kojeg je VUM započeo u srpnju 2002. godine, te se od tada neprekidno održava. Udruga provodi i projekt pomoći starijim i nemoćnim osobama "Stari–mladi–sretni" (SMS) koji se počeo provoditi još 2006., a revitalizirao se 2018. godine. Na taj način mladi pridonose svojim zalaganjem i pomaganjem starijim osobama kojima je to potrebno. U 2018. godini VUM je bio partner na projektu “Grad na drugi pogled” udruge PUNKT, a Vrbovečka udruga mladih sudjeluje i u programima grada Vrbovca (Dan grada, Kaj su jeli naši stari, Advent u Vrbovcu) nudeći alternativan sadržaj za mlade.

UDRUGA MLADIH ZA PROMICANJE AKTIVIZMA "AKTIVIST"

KUBUS

Upravljanje galerijom koja je dio kluba za mlade (u kojem se odvijaju noćni zabavni/glazbeni programi) zahtjevan je posao koji objedinjuje administrativne zadatke, komunikaciju s partnerima i koordinaciju raznorodnih programa. Pritom se projekt KUBUS razlikuje od uobičajenog upravljanja privatnim ili javnim galerijama – afirmiraju se pitanja i problemi koji ne postoje u dominantnim (konvencionalnim) modelima upravljanja prostorom za kulturu. Udruga koja okuplja tek desetke članova koristit će dosad neafirmirane metode kako bi u Splitu stvorila prostor koji sam po sebi definira hibridni model upravljanja prostorima za kulturu (vlasnik zgrade je Grad Split, upravitelj zgrade Multimedijalni kulturni centar, a koordinaciju i tehničke zahtjeve u galeriji izvodit će udruga Aktivist). Izložbe će organizirati Mavena – 36 njezinih čuda, QueerAnarchive, udruge i kolektivi koji obrađuju pitanja vezana uz prava marginaliziranih skupina, politizaciju kulture i umjetnosti te prostora za mlade. Aktivnosti svih uključenih organizacija odgovaraju prioritetima programa podrške.

Udruga za kulturu BEAT

Program galerije Studio -21-

Udruga Beat, uz sustavno izlaganje suvremene umjetničke produkcije, već desetak godina provodi edukativne programe za djecu i mlade kao i osobe starije životne dobi, a prostor u kojem djeluje, galerija Studio -21, posljednjih nekoliko godina profilirala se kao referentno mjesto susreta i umjetnosti na perifernom dijelu Splita. Višegodišnjom kontinuiranom aktivnošću putem kvalitetnih suvremenih izložbi, edukacijskih predavanja, projekcije filmova i radionica cilj je značajno poboljšati kulturnu ponudu u perifernom području Splita i njegove okolice, ali i šire, te ovim angažmanom doprinijeti boljoj kulturnoj ponudi i slici grada kroz analitičko i kritičko preispitivanje, prikazivanje i prozivanje kulturnog, umjetničkog, društvenog, etičkog i ideološkog mainstream okružja unutar kojeg živimo i radimo. Izložbeni program nastoji uključiti inovativne i istraživačkom pristupu sklone autore koji su svojim umjetničkim djelovanjem obilježili hrvatsku suvremenu likovnu scenu u posljednjih 20-ak godina, ali i autore koji su na samom početku svojih karijera.

Udruga kultura i edukacija

PTP21

Platforma za transdisciplinarne prakse 2021 (PTP21) pomaže razvoju suvremene kulture u prostorima C4CS u Rasoji, Lovinac, kroz rezidencijalne boravke umjetnika, volontera, umjetničke intervencije, umjetničko istraživanje te radionice. PTP koristi transdisciplinarne strategije u povezivanju očuvanja okoliša i umjetnosti kroz prakse koje povezuju više disciplina kako bi djelovale u rješavanju suvremenih lokalnih i globalnih problema vezanih za klimatske promjene i okoliš. Cilj projekta je uvećati protok umjetnika i stručnjaka u regiji te time ojačati lokalnu zajednicu i intenzivirati rad na inovativnim umjetničkim praksama koje se vezuju za očuvanje okoliša.

Organizacija Glazbeno-estradnih Izvođača - Osijek

Glazbeno-debatni klub

Projekt predviđa okupljanje većeg broja skupina mladih glazbenika u prostorijama udruge uz pružanje mogućnosti za stvaralaštvo, vježbanje i nastupe, druženje s afirmiranim glazbenicima te razmjenu iskustava, edukaciju kroz različite vrste seminara i programa u suradnji s Hrvatskom Glazbenom Unijom i drugim srodnim organizacijama. Želja je tim skupinama ponuditi djelić vlastite afirmacije u društvu kao rezultat primjerenog kulturnog stvaralaštva. Kroz kvalitetno provedeno slobodno vrijeme pruža im se mogućnost ostvarivanja vlastitih ideja, interesa za educiranje drugih te usmjeravanja ka kvalitetnom provođenju slobodnog vremena daleko od loših utjecaja moderne sredine. Glavna aktivnost je druženje s glazbenicima, svakodnevne debate, zajedničko vježbanje, sviranje, nastupi, učenje. Prostorije OGI-OS predviđene su za ovakav vid projekata te posjeduju većinu opreme za njihovu provedbu.