Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Potpora za mobilnost

Zaklada Azija – Europa otvorila je poziv za mobilnost umjetnika i kulturnih radnika iz Azije u Europu.

Zaklada Azija – Europa (Asia-Europe Foundation / ASEF), sa sjedištem u Singapuru, u sklopu svojih raznovrsnih aktivnosti kulturne suradnje i umrežavanja provodi i Mobility First!, dodjeljivanje financijskih potpora koje omogućuju mobilnost umjetnika i kulturnih radnika iz Azije i Europe. Mobilnost se može ostvariti unutar zemalja Asia-Europe društva (ASEM) među kojima je i Hrvatska kao članica ASEF-a i ASEM-a.

Trenutno je otvoren javni poziv za mobilnost umjetnika i kulturnih radnika iz šest azijskih zemalja (Bangladeš, Indija, Mianmar, Pakistan, Vijetnam, Laos) u druge zemlje Azije i Europu, pa tako i u Hrvatsku. Azijskim umjetnicima i kulturnim radnicima nudi se mogućnost za putovanja radi sudjelovanja na radionicama, konferencijama, festivalima, biennalima, međunarodnim izložbama, rezidencijama, partnerskim sastancima. Ciljevi dodjele sredstava za putovanja jesu prenošenje znanja i vještina, inovacije u kulturi i umjetnosti te lokalni kulturni i društveni razvoj.

Rok za realizaciju putovanja je 15. travnja 2020.

Svi detalji, upute i uvjeti za prijavu nalaze se na matičnoj mrežnoj stranici Mobility First!

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type