Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Upraviteljica Zaklade ponovno u ENCATC-ovom Odboru

Mreža ENCATC izabrala je novi Upravni odbor za razdoblje od 2019. do 2021. godine.

Nakon što su članice mreže ENCATC izabrale sedam članova novog saziva Upravnog odbora 12. prosinca 2019., među kojima je ponovno imenovana i upraviteljica Zaklade "Kultura nova" Dea Vidović slijedom uspješnog dvogodišnjeg mandata u sazivu Upravnog odbora od 2017. do 2019., novi Upravni odbor mreže ENCATC održao je prvu sjednicu u Bruxellesu 24. i 25. siječnja 2020. kada su definirane funkcije u odboru za nadolazeće razdoblje od dvije godine.

ENCATC-ov Odbor ponovno je izabrao Francescau Imperiale sa Sveučilišta Salento za predsjednicu Odbora, dok su za njezine zamjenice izabrane Ana Gaio sa Sveučilišta London te Tanja Johansson sa Sveučilišta za umjetnost u Helsinkiju. Dea Vidović je ponovno imenovana rizničarkom, a Richard Maloney sa Sveučilišta New York za tajnika. Preostali članovi Odbora su Gabrielle Kuiper sa Sveučilišta za umjetnost u Utrechtu te Michal Lázňovský s Akademije izvedbenih umjetnosti u Pragu.

I ovaj saziv Upravnog odbora sastavljen je od predstavnika šest visokoškolskih ustanova iz Europe i Sjedinjenih Američkih Država te jedne zaklade iz Hrvatske. Članovi Odbora sljedeće dvije godine nastavit će se zalagati za izvrsnost u obrazovanju u području kulturnog menadžmenta i kulturne politike, profesionalizaciju kulturnog sektora te pružanje akademskoj, istraživačkoj i stručnoj zajednici jedinstvene platforme za raspravu i razmjenu na europskoj i međunarodnoj razini. ENCATC predstavlja vodeću europsku mrežu za kulturni menadžment i politiku, sufinancirana je od strane programa Kreativne Europe Europske unije te okuplja više od 100 visokoškolskih ustanova i kulturnih organizacija iz više od 40 zemalja. Zaklada "Kultura nova" je članica mreže od 2015. godine.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type