Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Budućnost mobilnosti u kulturi

Zaklada organizira online diskusije o budućnosti mobilnosti u kulturi u sklopu projekta i-Portunus Houses.

Budućnost mobilnosti u kulturi

U okviru istraživanja o mobilnosti u kulturi, koje Zaklada "Kultura nova", Europska kulturna zaklada i MitOst provode kroz projekt i-Portunus Houses, održat će se dvije online diskusije o budućnosti mobilnosti u kulturi namijenjene lokalnim hostovima te umjetnicima i kulturnim profesionalcima u sljedećim terminima:  

  • za lokalne hostove u srijedu, 16. veljače 2022. od 13 do 15 sati
  • za umjetnike i kulturne profesionalce u srijedu, 23. veljače 2022. od 13 do 15 sati.

Online diskusije zamišljene su kao prostor otvorenog dijaloga u kojem sudionici mogu podijeliti svoja iskustva i viđenje vlastite uloge, kao i uloga ostalih ključnih dionika u budućnosti mobilnosti u kulturi. Sudionici će kroz diskusije imati priliku dati svoj doprinos istraživanju i razvoju scenarija za budućnost grant shema s ciljem poboljšanja infrastrukture za mobilnost kulturnog sektora.

Budućnost mobilnosti u kulturi promišljat će se u grupnim razgovorima kroz tri tematska fokusa: zelenu dimenziju, infrastrukturu za mobilnost te uključivost i pristup, uzimajući u obzir izazove koje je donijela pandemija COVID-19.

Diskusije će biti organizirane kroz tri manje grupe kako bi se omogućilo aktivno uključivanje i angažman svih sudionika. Svaka grupa vodit će razgovor o sva tri tematska fokusa, a diskusije će moderirati Toni Attard (Culture Venture), Ana Žuvela (Institut za razvoj i međunarodne odnose) i Vedran Horvat (Institut za političku ekologiju).  

Za sudjelovanje u diskusijama potrebno se unaprijed registrirati:

  • lokalni hostovi – registracija OVDJE
  • umjetnici i kulturni profesionalci – registracija OVDJE.

Radni jezik diskusija je engleski.

Projekt i-Portunus Houses implementira, ispred Europske komisije, konzorcij koji čine Europska kulturna zaklada kao koordinator te MitOst i Zaklada "Kultura nova". Posvećen je ispitivanju i analizi različitih transnacionalnih grant shema za mobilnost u kulturnom sektoru. Jedna od ključnih komponenti ovog projekta je i istraživanje o mobilnosti u kulturnom sektoru. Više informacija dostupno je na mrežnim stranicama projekta.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type