Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

PP2

1. Pitanje: Sadržava li kategorija b) priprema međunarodnih suradničkih projekata realizaciju vec za 2014. Ne razumijemo što znači "priprema".

Odgovor: Priprema međunarodnih suradničkih projekata je druga kategorija u Programskom području 2: Osmišljavanje i priprema novih projekata/programa.

Kao što je navedeno u Vodiču za prijavu, podrška koja se ostvaruje u ovom programskom području nije podrška za produkciju i realizaciju postojećih ili novih projekata/programa, već se ona odnosi na osmišljavanje i pripremu novih projekata i programa, dakle na pretpripremne faze.

S obzirom na to da je osmišljavanje i priprema novih suradničkih međunarodnih projekata zahtjevan proces koji iziskuje mnogo vremena za dogovore i sastanke s partnerima kako bi se usuglasio koncept, osmislile aktivnosti i plan provedbe, podijelili zadaci, definirali troškovnici projekta itd., te u konačnici ostvarila uspješna suradnja koja će dati očekivane rezultate, podrška u ovoj kategoriji namijenjena je upravo za ovu vrstu aktivnosti.

2. Pitanje: Pitanje se odnosi na Programsko područje 2, priprema novih međunarodnih suradničkih projekata. Planiramo koprodukciju s kompanijom iz inozemstva. Dogovori umjetnika, razvijanje ideje i produkcijski razgovori odvijali bi se u prvom tromjesečju 2014. godine u zemlji u kojoj djeluje koproducent. Da li su prihvatljivi troškovi za dvije avionske karte i dnevnice za dvije osobe iz ekipe iz Hrvatske.

Odgovor: U Vodiču za prijavu na str. 24 navedeni su svi prihvatljivi troškovi za Programsko područje 2: naknada za rad umjetnika/stručnjaka/autora angažiranih u aktivnostima; putni troškovi (put, smještaj, dnevnice / prehrana, viza) uz ograničenje za kategoriju c: svako putovanje po jedna osoba; troškovi najma prostora za provedbu aktivnosti, opreme, alata i sl.; troškovi nabave literature, opreme, alata, materijala i sl.; troškovi dokumentiranja.

Ograničenje putnih troškova prema kojem se pokrivaju putni troškovi samo jednoj osobi iz organizacije odnosi se na kategoriju c) putovanje u inozemstvo radi selekcije programa. U kategoriji b) priprema međunarodnih suradničkih projekata takvog ograničenja nema, dakle prihvatljivi su putni troškovi i dnevnice za dvije osobe iz organizacije.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type