Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

PP3

1. Pitanje: Riječ je o pitanju 40. prijavnice za Programsko područje 3: Zbunjuje naziv ''radno mjesto'' u upitniku, s obzirom na to da taj naziv inače podrazumijeva ugovor o radu koji kod nas ne bi bio opcija.

Odgovor: U prijavnici koja se odnosi na Programsko područje 3, u pitanju broj 40. (Ime, prezime i naziv radnog mjesta na koje se naknada za rad odnosi i vrsta ugovora) pod terminom "radno mjesto" misli se na opis poslova koje će osoba obavljati, što znači da ne mora nužno s njom biti sklopljen ugovor o radu. Upravo stoga u istoj koloni je naznačeno da se navede o kojoj vrsti ugovora je riječ.

2. Pitanje: Možemo li, i na kojem mjestu u proračunu, predvidjeti troškove računovodstvenog servisa kojeg bi planirali uvesti u proračun, pošto sami ne znamo obračunati naknade? Ili jednostavno u pitanje 40 stavimo naknadu za fizičku osobu koja će nam obračunavati naknade i vršiti knjiženje. Da li je problem ako ta osoba ima knjigovodstveni servis?

Odgovor: U programskim područjima PP1 i PP3 troškovi računovodstvenog servisa su dozvoljeni, odnosno prihvatljivi troškovi i oni se mogu navesti u prijavnici u poglavlju Proračun pod pitanjem Administrativno-financijski troškovi. U Vodiču za prijavu su detaljno propisani svi prihvatljivi troškovi po programskim područjima (za PP1 na str. 21, za PP2 na str. 24, za PP3 na str. 29, za PP4 na str. 36.).

Prihvatljivi troškovi u PP3 su sljedeći: troškovi naknada za rad koordinatora i financijskoga administratora suradničke platforme te autora/izvođača/suradnika angažiranih u aktivnostima suradničke platforme; putni troškovi (put, smještaj, dnevnice/prehrana, viza); troškovi promocije; troškovi komunikacije; troškovi najma opreme i najma prostora za provedbu aktivnosti; troškovi transporta; troškovi dokumentiranja; administrativno-financijski troškovi (režijski troškovi, najam ureda, bankovne naknade, knjigovodstvo itd.) u iznosu do najviše 10% ukupno traženog proračuna od Zaklade; iznimno, uz posebno obrazloženje doprinosa ciljevima ovog programskog područja, troškovi nabave opreme u iznosu do najviše 30% ukupno traženog proračuna od Zaklade.

3. Pitanje: Molim vas odgovorite mi što znači zagovaračka platforma?

Odgovor: Zagovaračka platforma na lokalnoj/regionalnoj razini, koju je moguće prijaviti u okviru Programskoga područja 3, mreža je organizacija okupljenih oko zajedničkog cilja koji je usmjeren prema postizanju pozitivnih promjena u polju kulturne politike.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type