Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Usvojena Uredba o korisnicima lutrijskih sredstava za 2019.

Vlada Republike Hrvatske usvojila je na svojoj sjednici održanoj 20. prosinca 2018. Uredbu o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda od igara na sreću za 2019. godinu.

Uredba o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda od igara na sreću za 2019. godinu je dana 21. prosinca 2018. objavljena u "Narodnim novinama" br. 116/2018, a stupila je na snagu prvog dana od dana objave u Narodnim novinama.

Na temelju članka 2., stavka 2. Uredbe utvrđena je sljedeća raspodjela dijela prihoda od igara na sreću: 35,00% onima koji promiču razvoj sporta; 4,19% onima koji pridonose borbi protiv zlouporabe droga i svih drugih oblika ovisnosti; 12,50% onima koji se bave socijalnom i humanitarnom djelatnošću; 19,10% onima koji se bave problemima i zadovoljavanjem potreba osoba s invaliditetom; 3,70% onima koji se bave tehničkom kulturom; 12,28% onima koji se bave kulturom; 1,96% onima koji se bave izvaninstitucionalnom naobrazbom i odgojem djece i mladih; 11,27% onima koji pridonose razvoju civilnoga društva. U okviru područja kulture Zakladi "Kultura nova" je namijenjeno 17,86%.

O utrošku sredstava raspoređenih prema ovoj Uredbi sve nadležne institucije izvještavaju Ministarstvo financija. Uredbu možete preuzeti ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type