Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

PP3

1. Pitanje: Ako je koordinator programa umjetnička organizacija, može li javna ustanova u kulturi, obrazovanju (dom kulture, centar za kulturu, gradsko kazalište, gradska knjižnica, dječji vrtić, osnovna/srednja škola, učenički dom) regije/a biti članica suradničke platforme u RH?

Odgovor: U Vodiču za prijavu na Program podrške 2014 na stranici 36 u poglavlju Tko se može prijaviti? navedene su prihvatljive članice platforme u okviru Programskog područja 3.
Kao članice, na Programsko područje 3 mogu se prijaviti isključivo:
• udruge ili umjetničke organizacije na području suvremene kulture I umjetnosti koje su registrirane u Republici Hrvatskoj
• udruge iz bilo kojeg područja djelovanja civilnog društva, registrirane u Republici Hrvatskoj, pod uvjetom da je njihovo sudjelovanje opravdano doprinosom cjelokupnom razvoju platforme
• ustanove u kulturi, registrirane u Republici Hrvatskoj, čiji su osnivači Republika Hrvatska i/ili jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, pod uvjetom da je njihovo sudjelovanje opravdano doprinosom cjelokupnom razvoju platforme.

2. Pitanje: Nezavisni stručni tim ove će godine provoditi pilot projekt za koji vjerujemo da se uklapa u okvire Programskog područja 3 Vašeg natječaja. Budući da je zasebno tijelo u osnivanju, projekt će formalno nositi strukovna udruga. Može li se strukovna udruga, budući da se svojom prirodom razlikuje od standardnih nevladinih organizacija, prijaviti na natječaj?

Odgovor: Kao koordinator platforme u Programskom području 3 može se prijaviti udruga ili umjetnička organizacija na području suvremene kulture i umjetnosti registrirana u Republici Hrvatskoj, koja aktivno djeluje najmanje jednu (1) godinu od dana registracije do dana zaključivanja Javnog poziva, a koja zadovoljava i sve ostale uvjete navedene u Vodiču za prijavu na Program podrške 2014. Sva pravila, uvjeti i kriteriji za prijavu na Program podrške 2014 detaljno su propisani u Vodiču za prijavu koji se nalazi na mrežnim stranicama Zaklade.
Sve prijave koje zadovolje propisane formalne uvjete, upućuju se na procjenu kvalitete prijava Povjerenstvu za procjenu kvalitete prijava. U prvoj skupini kriterija Prihvatljivost prijavljenoga projekta/programa članovi Povjerenstva procjenjuju da li organizacija djeluje u skladu s prioritetima Programa podrške 2014, da li je projekt/program u skladu s prioritetima Programa podrške 2014 te da li je prijava usklađena s programskim područjem i kategorijom u kojoj je prijavljena. Ako članovi Povjerenstva utvrde da područje djelovanja organizacije nije u skladu s prioritetima Programa podrške 2014, da prijavljeni projekt/program nije usklađen s prioritetima Programa podrške 2014 i/ili da projekt/program nije u skladu s programskim područjem i kategorijom u kojoj je prijavljen, prijava će biti isključena iz daljnjeg postupka dodjele bespovratnih sredstava. Prioriteti Programa podrške 2014 su kritičnost i refleksivnost; otklon od dominantnih koncepcija; angažiranost; inovativnost te istraživački pristup.
Napominjemo da sve prijave kako na razini organizacijskog djelovanja tako i na razini predloženih projekata/programa moraju uključivati najmanje 3 od 5 navedenih prioriteta.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type