Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Mobilnost u Europi

Kreativna Europa otvorila je poziv za projektne prijedloge institucija za pružanje podrške programima mobilnosti za umjetnike i/ili kulturne radnike.

Rok: 27. rujna 2019.

Europska komisija je odlučila, nakon pilot inicijative i-Portunus, pokrenuti još jednu inicijativu kojom bi se stavio naglasak na važnost programa mobilnosti u umjetničkom i kulturnom sektoru. Ministri kulture u EK žele ovim pozivom ojačati međunarodnu mobilnost umjetnika i kulturnih radnika koja nije dovoljno zastupljena dok mogućnosti financiranja takvih programa variraju na europskoj razini.

Cilj poziva je da umjetnici i kulturni radnici razviju i implementiraju vlastite individualne programe mobilnosti potpomognuti sredstvima Europske komisije kako bi iz takvih iskustava proizašle preporuke koje bi Europska komisija koristila u osmišljavanju zasebnog trajnog natječaja za mobilnost umjetnika i kulturnih radnika koji bi se provodio u sklopu programa Kreativne Europe 2021. – 2027.

U sklopu poziva postoje dvije mogućnosti financiranja: jedna u kojoj korisnik izravno dodjeljuje financijsku podršku umjetnicima i kulturnim radnicima i druga u kojoj korisnik sredstava pruža financijsku podršku domaćinskoj instituciji koja onda dalje distribuira podršku individualnim programima mobilnosti umjetnika i kulturnih radnika.

Rok za prijavu je 27. rujna 2019., 17h, a na otvoreni poziv se mogu prijaviti neprofitne organizacije (privatne ili javne), javna tijela (državna, regionalna, lokalna), međunarodne organizacije, sveučilišta, obrazovne ustanove, istraživački centri i profitna tijela.

Predviđeni proračun je 1,500,000.00 Eura, a dodjeljuju se dvije financijske podrške za projektne prijedloge koji mogu trajati do 16 mjeseci. Sve uvjete za prijavu, prihvatljive aktivnosti i način prijave možete pronaći ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type