Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Izmirska mediteranska akademija 

Upraviteljica Zaklade "Kultura nova" imenovana je članicom Odbora Izmirske mediteranske akademije.

Izmirska mediteranska akademija 

Izmirska mediteranska akademija intelektualno je središte koje povezuje lokalnu kulturnu baštinu s globalnim partnerstvima i interdisciplinarnim istraživanjima, a pokrenuo ju je Grad Izmir 2013. godine. S tim ciljem, kontinuirano potiče interdisciplinarnu suradnju i globalna partnerstva. Vođena načelima sudjelovanja, Akademija njeguje višejezičnost, istraživanje i obrazovanje. Kroz raznolike perspektive, teži oblikovanju budućnosti u kojoj će Izmir i Mediteran napredovati zajedno, nudeći rješenja za globalne izazove putem dijaloga i kreativnog istraživanja.

Proslavljajući deset godina djelovanja, Izmirska mediteranska akademija nastavlja svoju misiju povezivanja izmirske baštine s dinamičnim mediteranskim intelektualnim krajolikom, s novim predsjednikom i članovima Odbora.

Ove godine, Akademija je imenovala novog predsjednika, Serhana Adu, profesora na Odjelu za umjetnost i upravljanje kulturom te direktora Istraživačkog centra za kulturnu politiku i menadžment na sveučilištu İstanbul Bilgi. Ada je također voditelj UNESCO-ove katedre za kulturnu politiku i kulturnu diplomaciju na istom Sveučilištu. S bogatim iskustvom gostujućeg profesora na uglednim sveučilištima diljem svijeta, Ada je opsežno pisao o kulturnoj politici, gradovima i umjetničkoj teoriji. Kao predsjednik Odbora, Serhan Ada je među članovima Odbora okupio istaknute stručnjake iz Turske i međunarodne stručnjake iz mediteranskog bazena, među kojima su, pored Dee Vidović, upraviteljice Zaklade, i sljedeći članovi: Raşit Çavaş, Güven Eken, Thierry Fabre, Hanane Hajj Ali, Sarp Keskiner, Elif Kocabıyık Savasta, Ioanna Kuçuradi, Eyüp Özveren, Zeyno Pekünlü, Betül Tanbay, Catarina Vaz Pinto, Koray Velibeyoğlu i Ümit Yalçın.

Odbor, pod vodstvom novog predsjednika, ima ambiciozne ciljeve osiguravanja širokog sudjelovanja dionika iz javnog i civilnog sektora te građanki i građana. Akademija želi stvoriti poticajno okruženje za nastanak novih ideja, razviti suradnju s partnerima iz Europe s posebnim fokusom na zemlje Mediterana, ali i iz svijeta.  

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type