Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

Online predavanje o paradoksima publike

U okviru radionice "Pristupi planiranju razvoja publike" Goran Tomka održat će online predavanje otvoreno za sve zainteresirane.

Zaklada "Kultura nova" u sklopu radionice "Pristupi planiranju razvoja publike" organizira ciklus online predavanja na temu razvoja publike, a koja će održati Goran Tomka, Cristina da Milano i Maria Vlachou.

Prvo predavanje u sklopu ciklusa održat će Goran Tomka na temu "Paradoks publike – Može li nas spasiti razvoj publike?", dok će diskusiju nakon predavanja moderirati Antonija Letinić, savjetnica u Zakladinom Odjelu za istraživanje i razvoj. Predavanje će biti održano na Zoom platformi u četvrtak, 8. travnja 2021., od 10.00 do 11.30 sati. Goran Tomka će se usredotočiti na probleme kulture koja se nalazi u procijepu, između potrebe za profesionalizacijom, izuzetnošću i nezavisnošću s jedne strane i ideja demokratičnosti, pristupačnosti i sudjelovanja s druge strane. Kako pomiriti ove težnje? Kako biti slobodan i odgovoran u isto vrijeme? Je li razvoj publike kakav se danas prakticira najbolji put do ovih ciljeva? Predavanje će se kroz povijesne, ekonomske i društvene uzroke ovih izazova osvrnuti na njih i moguće načine za njihovo nadilaženje.

Goran Tomka je docent na TIMS fakultetu u Novom Sadu i predavač na Fakultetu za komunikacije i medije FMK u Beogradu te na UNESCO-ovoj katedri za kulturnu politiku i menadžment u Beogradu. Doktorirao je u području studija kulture i medija na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Izvan akademske zajednice aktivan je kao savjetnik, trener, kritičar i autor u području kulture, politike i ekologije. Autor je knjiga "U potrazi za publikom" (IETM, 2016) i "Producenti i njihove publike - Studije diskurzivne proizvodnje publike" (TIMS, 2021).

Online predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, uz prethodnu prijavu na sljedećoj poveznici.

Radionica je dio projekta "Audience DEvelopment STrategies for cultural organisations in Europe (ADESTE+)" koji provodi petnaest partnera iz sedam zemalja Europe uz podršku programa Europske unije Kreativna Europa. Projekt ADESTE+ usmjeren je na razvoj metodologije koja ima za cilj potaknuti transformaciju organizacija i institucija u kulturi kako bi se snažnije usmjerile i postavile fokus na publiku. Program radionica "Pristupi planiranju razvoja publike" osim radioničkog dijela obuhvaća i individualne konzultacije s polaznicima te seriju predavanja kojom je namjera staviti specifičan fokus projekta u širi kontekst te povezati različite aspekte razvoja i rada na razvoju publike s aktualnim okolnostima.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type