Preskoči na glavni sadržaj

Zaklada "Kultura nova"

PP10: Podrška za profesionalno usavršavanje za rad u kulturi

Financijska podrška u ovom programskom području namijenjena je osnaživanju organizacijskih kapaciteta kroz osiguravanje prilika za stručno usavršavanje predstavnika organizacija te izgradnji i jačanju njihovih znanja i sposobnosti za razvoj suvremene kulture i umjetnosti za sveobuhvatni organizacijski pristup razvoju publike.

S obzirom na specifičnosti polja suvremene kulture i umjetnosti, kulturni profesionalci i umjetnici najčešće znanja stječu "učenjem kroz djelovanje", a u nedostatku visokoobrazovnih programa za upravljanje u kulturi akteri se obrazuju izvan akademske zajednice. U cilju unapređenja organizacijskih kapaciteta udruga i umjetničkih organizacija koji će izravno utjecati na podizanje kvalitete njihova organizacijskog djelovanja, Zaklada kroz ovo programsko područje osigurava financijsku podršku koja je u sustavu nedostatna, ne postoji i/ili ne zadovoljava na adekvatan način postojeće potrebe organizacija civilnog društva u suvremenoj kulturi i umjetnosti. Kao odgovor na prepoznate nedostatke Zaklada kroz program podrške za profesionalno usavršavanje za upravljanje u kulturi stvara različite prilike za stjecanje novih znanja i vještina predstavnika organizacija civilnog društva čime se stvara podloga za njihovo profesionalno napredovanje, ostvarenje obrazovnih ambicija te ih se time motivira za daljnje djelovanje u polju. Na taj se način sveukupno pridonosi razvoju ljudskih potencijala u ovom sektoru.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.
Prilagodba pristupačnosti: Kontrast Promjena kontrasta / Change contrast Pismo Promjena pisma / Change type